Afdrukken

Gemeentestructuur

De Evangelische Gemeente Zaventem heeft een gemeentestructuur die bestaat uit afdelingen met medewerkers en aspiranten. 

Afdelingen

Dit zijn de afdelingen die binnen de EGZ werkzaam zijn:

Deze afdelingen worden geleid door hun leiders, die samen als leidersraad de verantwoordelijkheid dragen voor de dagelijkse werking van het gemeenteleven. 

Gemeentestructuur

De gemeente is dus in feite een soort boomstructuur waarbij de grond waarin we staan ons fundament Jezus Christus is.

Leiders

We stellen het leidersteam graag even voor:

Martin Hartzema is voorzitter van de leidersraad en verantwoordelijk voor het maandblad van de EGZ. Hij speelt basgitaar in een van de bands en is tevens bandleider. Martin is getrouwd met Mareike en heeft een zoon en een dochter. Hij woont in Kortenberg en werkt bij BASE in Brussel als radionetwerk architect.


 

 

 

Leiders2Sjoerd Zijlstra is de verantwoordelijke voor de samenkomsten en de muziek in de gemeente. Hij is tevens bandleider van een van de drie bands en is coördinator voor de andere bandleiders en speelt gitaar. Sjoerd is getrouwd met Kimberly en heeft 4 kinderen. Hij woont in Zavetntem en is werkzaam bij Educam in Evere als trainer in de autosector.


 

 

 

 Leiders3Gerrit de Jongh is verantwoordelijk voor Zending binnen de EGZ. Samen met een groepje enthousiastelingen zet hij zich in voor de zendelingen en brengt hij zending onder de aandacht van de gemeente. Verder is hij verantwoordelijk voor het beheer in de gemeente. Gerrit is getrouwd met Karen en vader van twee zoons. Hij werkt bij de zendingsorganisatie BEZ in Brussel en is woonachtig in Mechelen.

 
 

 

 

Leiders4Peter Blommaert verzorgt de boekhouding voor de gemeente. Hij is actief in de kring van Leuven en woont in Tervuren. Peter is getrouwd met Lut en heeft een zoon en een dochter. Peter is werkzaam in de medische sector.

 


 

 

Leiders5Sophie Vandevoorde is de verantwoordelijke voor de Spoorzoekers, het kinderwerk in de gemeente. Ze is getrouwd met Dirk De Craemere en heeft twee zonen. Sophie woont in Kampenhout en werkt in de ICT sector.

 

 

 

 

Leiders6Jelle Zijlstra is coördinator van het kringwerk in de gemeente en ook actief in de onderwijscommissie. Hij woont in Zaventem, is getrouwd met Katharina en heeft drie dochters. Jelle heeft een eigen bedrijf ‘Solar Clean’ dat gespecialiseerd is in het schoonmaken van zonnepanelen. 

Johan Menheere leidt het tiener- en jeugdwerk in de gemeente. Hij is begaan met jongeren en is dan ook op verschillende manieren actief in het jongerenwerk, vooral bij Breeze. Johan woont in Zaventem en is werkzaam bij OM, Breeze en Eni. 

 

Oudsten

De oudsten zijn de eindverantwoordelijken van de gemeente en houden zich bezig met pastoraat, onderwijs en visie. De oudstenraad vormt eveneens de raad van bestuur van de VZW.

Oudsten1Peter Hartman is voorzitter van de Oudstenraad en ook van de Raad van Bestuur van de VZW. Binnen de gemeente houdt hij zich verder nog bezig met de gezinsdiensten en de leiding van de Giants en staat samen met zijn gezin op het schoonmaakrooster. Peter is werkzaam bij de BEZ in Brussel en woont in Zaventem. Hij is getrouwd met Annette en heeft drie kinderen.

 

 

 

Leiders8

Johan Menheereis deel van het oudstenteam en leidt het tiener- en jeugdwerk in de gemeente. Hij is begaan met jongeren en is dan ook op verschillende manieren actief in het jongerenwerk, vooral bij OM. Johan woont in Zaventem.

 

 

 

 

 Oudsten3Jan Wisse maakt deel uit van het oudstenteam. Hij werkt in Zaventem bij de zendingsorganisatie OM (Operatie Mobilisatie) als leider voor OM België. Jan is getrouwd met Melinda en heeft vier kinderen.

 

 

 

Oudsten4Al Meyer is de ‘nestor’ van het oudstenteam. Hij woont en werkt in Zaventem als zendeling voor OM België en is daar verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de gebouwen. Hij is getrouwd met Julie en heeft zes kinderen en 17 kleinkinderen.

Genesis 1:1

In het begin schiep God de hemel en de aarde.

 

Romeinen 3:23

Iedereen heeft gezondigd en ontbeert de nabijheid van God.

Johannes 3:16a

Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven,

Johannes 3:16b

opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.

EvangelieStap1

EvangelieStap2

EvangelieStap3

EvangelieStap4

Zaventem, België

Ouagadougou, Burkina Faso

Cochabamba, Bolivia

Sydney, Australie